Tilbage til forsiden

 

Syrlige drops

 

MF Johannes Poulsen er ude efter lederskribenten i Lemvig Folkeblad, fordi denne er bekymret over at Johannes Poulsen vil ride på to heste i forsøget på at blive genvalgt til Folketinget. Jeg kender ikke så meget til JP’s politisk liv i Henning Kredsen og forholder mig derfor ikke til om han kan røgte det således, at både Henning og Holstebro kredsen får lige meget radikal opmærksomhed, efter Johannes Poulsens eventuelle genvalg til Folketinget.

 

Men jeg forstår lederens bekymring, for jeg har også bemærket mig, at alt for mange af nutidens folketingsmedlemmer og kandidater rider på to og flere heste, for valg og genvalg til Folketinget. Det var engang, hvor Folketinget bestod af politikere, som ikke beskæftigede sig så meget med egne, men landets interesser, det gør dét ikke længere. JP’s optagethed af motorveje i det vestjyske, i stedet for den natur og det miljø og livgivende klima som motorvejene vil smadre, tyder på, at JP også er inde på den kurs. ”Jeg vil vælges og hvis det betyder, at jeg skal give Holstebro løfter om en motorvej, så får de den”. Sådan læser og forstår jeg Johannes Poulsens kurs mod det kommende valg til Folketinget.

 

JP kæmper for motorveje. Det er trist, for så bliver jeg nødt til at kæmpe imod ham og Det Radikale Venstre. For en politiker der vil vælges med løfter om at bygge motorveje, er der ikke brug for i Folketinget.   

 

Johannes Poulsen kan genvælges til Folketinget, når han offentligt har accepteret og tilsluttet sig Det Radikale Venstres klima politik. Der kan man bl.a. læse: ”Jordens klimavariationer har vidtrækkende konsekvenser for menneskeheden både nu og i fremtiden. Derfor tager Det Radikale Venstre klimadebatten meget alvorligt”. Og videre” Den globale opvarmning kan i fremtiden få fatale konsekvenser for livet på jorden. Der ses allerede smeltning af is ved polerne, oversvømmelser, voldsomme storme og ørkendannelser”. Det Radikale Venstres klimapolitik forudser ”hundrede millioner mennesker at blive klimaflygtninge”. Dette miljø- og klimapolitiske grundlag som jeg kan tilslutte mig, er helt uforeneligt med motorveje, trafikspring og den deraf voksende udslip af drivhusgasser.

 

Det hænger ikke sammen Johannes Poulsen. Måske hænger det sammen for JP med V, K og DF, men det hænger ikke sammen med den høj profilerede natur-, miljø- og klimapolitik Det Radikale Venstre går til valg på, med partiets nyudnævnte og nu også meget troværdige formand i spidsen.

 

Hvordan det hænger sammen for Johannes Poulsen, burde han skrive mere om i dette dagblad, i stedet for at bruge tid og spalteplads på, at tolke lederens berettigede bekymring, som surhed.

 

Kurt Bertelsen Christensen

Projektkoordinator  

Juelsgårdvej 27, Ferring Strand

7620 Lemvig