Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Mulighederne og betingelserne for at leje

M/S Anton i 2003

 

M/S Anton er en 20 tons ombygget fiskekutter som fungerer som et moderne udstyret projektfartøj, der kan bruges til mange formål, bl.a. sejlads med passagerer med et på forhånd aftalt program.

Det kunne være Whale watching hvor vi er ude for at observere marsvin. I bestemte områder kan vi også studere sælerne. Vi kan også tage ud og se erhvervsfiskeriet i arbejde, vi kan gennemføre miljøundervisningsprogram hvor vi tager bundprøver for at studerer fisk og bunddyr og vi kan forsøge at fange lidt fisk til frokosten.

 

Vi kan også tage en sejltur og få en snak om havmiljø og fiskeri. Mulighederne er mange og du bestemmer indholdet, bortset fra at M/S Anton ikke kan lejes til lystfiskeri.

 

 

 

 

 

 

 

*Vejledende priser for at leje M/S Anton med besætning:

 

 

*      1 måned………………50.000 kr. Kontakt Landsforeningen Levende Hav telefon 97 89 54 55 el. M/S Anton

*      1 uge………………….15.000 kr. på telefoner 51 24 82 20 el 51 24 57 12 for nærmere aftale. Skipper

*      1 døgn………………...  2.500 kr. Henning Thøgersen el. projektleder Kurt Bertelsen Christensen

*      3 timer………………..  1.500 kr.

 (alle priser er inkl. moms) (*det er vejledende priser fordi de fleste lejemål vil være aftalte lejemål og priserne vil være bestemt af projekternes indhold, af hvor lang Anton skal sejle for at komme til den hvorfra projektet udgår, af opstillinger af telte, fiskekøkken m.m.) 

Til fartøjet hører telte og udstillinger, fiskekøkken og udstyr til prøvetagninger i forbindelse med et miljøundervisningsprogram

M/S Anton er indrettet med overbygning (hvalbak) som giver ly for vind og regn. Under dæk er der en salon med borde og bænke og kabys og kontor, samt beboelse med køjer.

Styrehuset er indrettet så der også kan spises frokost i styrehuset. M/S Anton kan sejle med en besætning på 6 og med 12 passagerer (i afgrænsede projekter kan der sejles med flere passagerer)  

 

 

Besætningen på M/S Anton er personer med et grundigt kendskab til havmiljø og fiskeri og skipper og andre nøglepersoner har flere års erfaringer med sejladser hvor der foregår aktiviteter for passagerne. M/S Anton er således et tilbud til alle som ønsker at komme ud på havet.

 

 

Følgende er en kort beskrivelse af de målgrupper som projektet henvender sig til og nogle praktiske oplysninger.

 

 

 

En eller flere måneders leje af M/S Anton: Dette tilbud henvender sig de mere konkrete projekter til havs. F.eks. en miljøorganisation som skal have gennemført en kampagne hvortil de har brug for et fartøj og telte på land. Til offentlige institutioner som Danmarks Miljøundersøgelser, Danmarks Fiskeriundersøgelser m. f som får brug for et velegnet fartøj til afgrænsede opgaver til havs. Det kunne også være kommuner og amter som ønsker at tilbyde deres folkeskoleelever og elever på de andre uddannelsesinstitutioner en dag til havs. Konsulentfirmaer som skal bruge undersøgelser inden for havmiljø og fiskeri m.m. Et længere lejemål skal i sagens natur aftales i god tid og der vil skulle indgås en kontrakt om pris og indhold.  

En uges leje af M/S Anton: Dette tilbud er også til ovenstående opgaver, men en uges leje henvender sig også til den enkelte skole og uddannelsesinstitution. En uges program med M/S Anton vil give mange muligheder for afveksling i de forskellige aktiviteter.

En dag til havs med M/S Anton: En dag til havs tilbydes til alle i et afgrænset område, amt kommune. F.eks. udsender vi en indbydelse til at bruge M/S Anton fra en bestemt havn i en uge som vi lægger fast under programlægningen, inden sæsonen går i gang.

3 timer til havs med M/S Anton: 3 timer er et minimum for leje af M/S Anton. Et sådant lejemål vil være betinget af at man lejer fartøjet i den havn hvor den ligger, dvs. vi kan ikke sejle ret langt for at opfylde lejemålet. Dette tilbud vil som hovedregel blive tilgængeligt gennem en lokal annoncering, altså at M/S Anton ligger i en havn i et afgrænset tidsrum.

Som beskrevet er der mange muligheder og det er lejer som bestemmer indhold og form.

M/S Anton ejes af Landsforeningen Levende Hav, men projektfartøjet er til leje for alle formål der retter sig mod at få folk ud på havet, at få sat fokus på havmiljø og fiskeri og at arbejde inden for konkrete maritime projekter m.m. Det betyder at lejer selv kan definere sit formål med lejemålet, uden hensyntagen til Levende Havs miljø- og fiskeripolitiske formål.

Levende Havs bestyrelse forbeholder sig dog retten til at afvise projekter, som de mener, falder uden for formålet med M/S Antons virke.

I slutningen af april vil der på denne hjemmeside blive offentliggjort et endeligt program for 2003.

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os