Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

Tobisstoppet

 
Pressemeddelelse udsendt onsdag den 29/6 2005

 

I dag har Fiskeridirektoratet lukket for tobisfiskeriet ”for at beskytte næste års bestand af tobis”, som de skriver. Rettidig omhu? Nej, tobisfiskeriet burde være stoppet i midten af maj, da fiskeriet havde dokumenteret, at der heller ikke blev nogen tobissæson i 2005. Det samme burde være sket i 2004. 2003 sæsonen blev også en katastrofe, men her kan man have lidt forståelse, da det forekom nærmest ubegribeligt, at bestanden kunne svigte i sådan en grad.

 

Men siden tobisfiskeriet i 2003, gælder ingen undskyldninger.

 

Derfor er det lemfældig omgang med sandheden, når man nu lukker med henvisning til beskyttelse af næste års tobisbestand. Tobisfiskeriet slutter normalt i juni, så der er ikke tale om nogen beskyttelse af bestanden.

 

Og derved blev tobisfiskeriet endnu et af mange beviser på den tragedie, der har ramt fiskerierhvervet og havets ressourcer.

 

Hvad gør regeringen? Den kapitulerer og foreslår at overdrage af ejendomsretten over fisken i havet til de samme store trawlere, som er årsagen til tragedien.

Og giver Folketinget regeringen lov til det, fortsætter ulykkerne i dansk fiskeri, som om få år vil være reduceret til nogle få hundrede store fartøjer.

 

Hvad gik galt? Den sørgelige historie kan alle med interesse for dansk fiskeri, læse på www.levendehav.dk

 

For flere oplysninger

 

Formand for Levende Hav

Kurt Bertelsen Christensen

9789 5455 el. 20487421

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os