Marsvin i Lillebælt og M/S Antons deltagelse I 

møder under det danske EU formandskab.

Udsendt juli 2002

 

     

  

På anden uge sejler M/S Anton ud fra Middelfart for at finde marsvin. Med ombord er der eksperter fra projektet ”Fokus på hvaler” og betalende gæster som også ønsker at se den lille hval.

Man ser hvaler på hver tur, men vejret har indtil nu bestemt ikke været nogen positiv medspiller. Det blæser og regner og så er det meget vanskeligt at følge de små hvaler efter at man har fået øje på dem. De ses enkelt- og parvis i det område som dækkes af de daglige sejladser på Lillebælt mellem broerne og nord for Strib og syd for Fænøsund mod Brandsø.

Selv om vejret er og har været dårligt får gæsterne på M/S Anton en dejlig oplevelse på Lillebælt. Samtidig får projektet ”Fokus på hvaler” nyttige oplysninger marsvins færden og ophold i Lillebælt.

Levende Hav har opstillet udstillinger om fiskeri og andre projekter. I år viser Levende Hav i samarbejde med ØstersøCentret i Vordingborg en større plancheudstilling om de problemer der er knyttet til bundmalinger af skibe.

Den 14. juli sejler M/S Anton til Sønderborg for at stille op i forbindelse med at de europæiske miljøministre mødes på Sønderborg Slot.

Derefter går turen mod Bornholm hvor M/S Anton starter på deres deltagelse i det årlige sejlskibs træf på Østersøen Baltic Sail. I slutningen af august stille projektet op i Helsingør i forbindelse med et udenrigspolitisk topmøde og den 7. september lægger man til kaj i Nyborg for at vise flaget og udstillinger i forbindelse med et EU topmøde for fødevare, landbrug og fiskeri.

For flere oplysninger kontakt M/S Anton 5124 5712

Eller LLHs talsmand på 9789 5455

Se DR´s nyhedsudsendelse fra M/S Anton  Fokus på marsvin i de danske farvande  (kræver realplayer)